Schermfolie of gehard glas?

Tegenwoordig zijn de LCD schermen van mobiele telefoons, smartphones, GPS navigatie systemen en tablets al redelijk krasvast, maar er bestaat natuurlijk een grote kans dat de smartphone in dezelfde tas of zak als de sleutelbos beland, met als mogelijk gevolg dat het scherm onder de krassen zit.
Een schermfolie of een screenprotector van gehard glas lost dit probleem op.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een kunststof schermfolie voor het scherm en bescherming van gehard glas voor het scherm?

Beide screenprotectors bieden natuurlijk bescherming voor het kostbare scherm van de telefoon, smartphone, GPS of tablet. De voornaamste reden om deze producten op het scherm aan te brengen is het voorkomen van kleine krasjes of grotere krassen op het scherm van het apparaat. Zelfs wanneer een telefoon, smartphone of tablet valt kan een beschermingslaag het scherm redden van breuken of andere beschadigingen.
Om lang van een mooi, helder en duidelijk scherm te genieten, is een beschermlaag echt een must have!

Schermfolie
Dit is een dun folie laagje die je over het scherm van het apparaat heen "plakt". De folie zuigt zichzelf vast, dus er komt geen lijm of iets dergelijks aan te pas. De screenprotector voorkomt krassen op het LCD touchscreen van het toestel zelf. Verder kan een schermfolie gebruikt worden om geen vette vingers op het LCD display te krijgen en zijn er folies die de weerkaatsing van zonlicht tegen gaan.
De voordelen zijn uiteraard dat het originele scherm niet beschadigd raakt. De folie vangt de krassen en krasjes op. De schermfolies zijn redelijk goedkoop en kan heel makkelijk weer worden verwijderd van het scherm. Zo nu en dan de schermfolie vervangen is dus relatief goedkoop en snel gedaan.

Gehard Glas
Bescherming van gehard is zoals het al aangeeft, gemaakt van glas. Echter is dit glas op hoge temperaturen verhit en chemisch behandeld. Hierdoor is dit type screenprotector knalhard en zeer goed bestand tegen krassen. Tevens is het glas zo sterk dat het ook nog eens heel dun kan zijn en dus nagenoeg niet te zien is.
De prijs van een screenprotector van gehard glas is wel hoger dan van een traditionele kunststof schermfolie, maar is vele malen krasbestendiger en gaat heel lang mee.
Er zijn zelfs berichten dat bij een val de glazen bescherming de val heeft opgevangen en zelf gebarsten is, maar het originele scherm was nog helemaal in tact!

 

Schermfolie Gehard Glas
Materiaal Flexibel kunststof Glas
Dikte Zeer dun Dun
Kosten Goedkoop Duurder
Aanbrengen Klik hier Klik hier
Hardheid Zacht, komen sneller krasjes in Knalhard, zeer krasbestendig!
Bescherming Goed Uitmuntend
Verwijderen Gemakkelijk Prima, maar voorzichtig, het is glas!Bekijk hier alle producten in de webshop waarmee u uw mobiele device kunt beschermen.