Aanbrengen van scherm beschermingsfolie en gehard glas protectors
Heeft u ook wel eens een screenprotector aangebracht op uw smartphone, tablet of ander toestel, maar het resultaat was niet bevredigend? Allemaal luchtbellen, blaasjes, bobbeltjes, stofjes en andere viezigheid onder de folie, waardoor de beschermingsfolie niet mooi en strak op het toestel is gekomen?
Als u de volgende stappen en tips volgt, dan moet het lukken om met een mooi en nagenoeg onzichtbaar resultaat de screenprotector (beschermlaag) op uw telefoon, smartphone of tablet aan te brengen.
- Maak het scherm vetvrij en schoon. Dit kan heel goed gedaan worden door met een droge theedoek, voorzien van een klein druppeltje glasex. Voorzichtig wrijven en niet te hard drukken natuurlijk!
- Leg de schermfolie, met de beschermlaagjes "1" en "2" er nog op, precies goed, op de juiste positie op het scherm van de telefoon of tablet.
- Gebruik nu twee stukjes schilderstape (of een eventueel bijgeleverde sticker) om de folie in deze positie te houden. Dit kan het beste in de lengte gedaan worden:
- Klap nu de screenprotector terug, zoals een boek:
- Maak het scherm nu voorzichtig schoon met het zachte doekje zodat alle stof en kleinere stofdeeltjes verdwenen zijn:
-
Verwijder nu zo snel mogelijk (om stofdeeltjes die in de lucht zweven geen kans te geven om op het scherm terecht te komen) "Deel 1" van de beschermlaag die op de scherm folie aanwezig is en klap de folie terug zodat deze nu wordt vastgezogen op het LCD touchscreen scherm van de telefoon of tablet.
LET OP: Indien mogelijk, voer deze handeling bij voorkeur uit met de telefoon in uw hand, maar dan op zijn kop, met het scherm naar beneden gericht. Hiermee wordt namelijk voorkomen dat eventuele stofjes die in de lucht zitten op het scherm terecht komen voordat de folie vast zit. Luchtbellen kunnen namelijk prima onder de screenprotector worden weggeduwd, een belletje onder de folie die veroorzaakt wordt door een stofje kan niet worden weggedrukt. -
Als de folie zich goed heeft vastgezogen kunnen de eventuele luchtbellen, voorzichtig, naar de buitenkanten worden geduwd/gewreven. Begin bij de grootste luchtbellen en duw deze naar de kleinere toe. Zo kan de grote luchtbel de kleine luchtbelletjes meenemen naar de buitenkant.
-
Verwijder nu "Deel 2" van de folie.
-
Als het goed is, heeft u nu zo goed als onzichtbaar de folie aangebracht en wordt het scherm nu beschermd tegen krasjes en vuil!
Nog een tweetal tips:
- TIJD: Neem de tijd om de folie aan te brengen. Het resultaat is zoveel beter wanneer u er even voor gaat zitten en de bovenstaande stappen rustig uitvoert.
- STOF: Breng de folie bij voorkeur aan in een ruimte met weinig stof. Stofjes veroorzaken bultjes onder de folie die er niet uit te drukken zijn. Hoe minder stof, hoe strakker de beschermingsfolie op de telefoon komt te zitten en hoe beter het resultaat!